Iespēja noskatīties informatīvā seminārā «Mācību un stipendiju iespējas ASV: kultūras un izglītības tiltus veidojot» video ierakstus

Seminārs tika rīkots, lai izgaismotu tos sadarbības mehānismus, kas pēdējās desmitgadēs ļāvuši stiprināt sadarbību kultūrā un izglītībā starp Latviju un ASV, kā arī lai plašāk informētu Latvijas sabiedrību par pašreiz pieejamajām iespējām studēt un stažēties ASV». Semināru moderēja Inta Mieriņa (Latvijas Universitāte) un tajā piedalījās ASV vēstniecības, dažādu fondu un izglītības programmu, augstskolu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī citi projekta partneri. Tā mērķis bija ne vien palīdzēt labāk apzināties līdzšinējo ASV programmu – gan Fulbright, gan dažādu diasporas mecenātu vai vienkārši studiju ASV – atstāto nospiedumu Latvijas izglītībā un zinātnē, bet arī informēt studentus un pētniekus par šo stipendiju nozīmi un iespējām tām pieteikties pašiem.

Semināra 1. daļa

2’30 Iris Willey (U.S. Embassy): Fulbright scholarships for students (ENG)
16’20 Lelde Kiopa (EducationUSA): Opportunities to study at U.S. universities and institutions (LV)
33’30 Ilze Bembere (Baltic-American Freedom Foundation): BAFF scholarships for students (LV)

Semināra 2. daļa

00’35 Ilze Bembere (Baltic-American Freedom Foundation): BAFF scholarships for researchers, NGOs (LV)
18’55 Iris Willey (U.S. Embassy): Fulbright scholarships for researchers (ENG)
30’47 Bradley Woodworth (Yale University, University of New Haven): Scholarships at Yale (ENG)
35’15 Liisi Esse (Stanford University Libraries): Archives and opportunities at Stanford University (ENG)
48’20 Daunis Auers (University of Latvia): AABS scholarships and grants for postgraduate students and established scholars (ENG)

Semināru organizēja Latvijas mutvārdu vēstures pētnieku asociācija «Dzīvesstāsts» ASV vēstniecības Latvijā un ASV Valsts departamenta Studentu pakalpojumu inovāciju fonda (Alumni Engagement Innovation Fund) atbalstītā projekta «Kultūras un izglītības tilti starp Latviju un ASV» ietvaros. Vairāk par projektu iespējams izlasīt šeit.

Līdzīgi